Флотатори - Физико-химично пречистване на отпадъчни води

Когато се сравняват флотационните инсталации - Флотатори с разтваряне на въздух (DAF), например с обикновени утаители, то флотаторите са високоефективни и икономични съоръжения за сепариране на неразтворени твърди вещества, и/или за сгъстяване и уплътняване на утайки, чрез тяхната флотация с помоща на действието на издигащият се поток въздух.
Въздухът се нагнетява във водата за получаването на наситена смес, която при освобождаването ѝ в флотаторния резервоар формира микромехурчета с размери от 20 до 50 микрона. В резултат образувалите се микромехурчета бързо увличат към повърхността частици, образувайки слой, който се отстранява с помощта на постоянно движещ се скрепер.
Флотационни инсталации - Флотатори - От Енвотех ЕООД
Флотаторите, които ние предлагаме, са изцяло проектирани и изработени от нас.

Енвотех ЕООД проектира флотационни ситеми, иползвайки европейски марки и компоненти с най-високо качество. Проектираме съоръженията с внимание към детайлите и голяма отговорност, включително и към групата за насищане с въздух ("сърцето" на системата). Отнасяме се с голяма грижа при извършване на монтажа на всеки детайл, окабеляването и довършителните работи, така че да имаме безопасна, сигурна и работеща машина, с най-добро съотношение цена-качество, което я превръща в отлична технологична инвестиция.


Моделите покриват широк диапазон на дебит (от 1 до 80 м3/час и повече) и са подходящи за адаптиране към всеки конкретен случай или изискване (ламелен пакет, допълнителен pH-метър, ORP контролер, селективни електроди за йонни съставки, контролер за хлор и детектор за твърди вещества). 
 
Приложение

Флотаторите се използват при пречистване отпадъчни води на мандри, месокомбинати, кланици, животновъдни ферми, консервни фабрики, преработвателни и предприятия за производство на храни, механични цехове с отпадъчни води, съдържащи масла и мазнини и нефтопродукти, рафинерии - производство на олио, производство на целулоза и хартия, както и в много други. Постига се над 30% ефективност при отстраняване на БПК5, ХПК и над 90% от биологичните утайки, частици, мазнини и масла.
 
Енвотех ЕООД произведе, достави и монтира свои флотационни инсталации за:
  • пречистване отпадъчни води от преработка на месо 
  • пречистване отпадъчни води от кланица и преработка на месо от едър рогат добитък 
  • пречистване отпадъчни води от птицекланица
  • пречистване отпадъчни води от люпилня
  • пречистване отпадъчни води от рафинерия за производство на олио

Всички наши флотатори са проектирани и произведени за дългогодишна работа, и са изцяло изработени от неръждаема стомана AISI 304 по стандарт, но при поръчка може да се изработва и от друг материал.


Флотаторите са напълно CE сертифицирани и се доставят с упътване за експлоатация и поддръжка.
  


ОРАЗМЕРЯВАНЕ НА ФЛОТАЦИОННИТЕ ИНСТАЛАЦИИ


Оразмеряване на флотатор

Флотатори - Флотационни инсталации

 

 

Свързани продукти:

 

 

Автоматично съоръжение за подготовка на флокулантен разтвор, който се дозира във флокулаторната тръба към флотатора.
Възможност за работа с прахообразен материал или течна емулсия.


ХИМИЧЕСКИ ДОБАВКИ С ПРИЛОЖЕНИЕ В ПРЕЧИСТВАНЕТО НА ОТПАДЪЧНИ ВОДИ.

ФЛОКУЛАНТИ

 

ОРГАНИЧНИ ФЛОКУЛАНТИ - ПОЛИЕЛЕКТРОЛИТИ

  HIDROFLOC A -  Прахообразни анионни полиелектролити

  HIDROFLOC C - Катионни полиелектролити (под формата на прах)

  HIDROFLOC AL - Анионни полиелектролити (във форма емулсия)

  HIDROFLOC CL - Катионни полиелектролити (във форма емулсия) 


КАТИОННИ ОРГАНИЧНИ ФЛОКУЛАНТИ - ПОЛИАМИНИ

HIDROFLOC C 208 / HIDROFLOC C 308 - Течни катионни полимери, използвани за разбиване на маслени емулсии, отделяне на мазнини, намаляване на цвета, специални приложения

                

Флотатори за сепариране на твърдата и течната фаза. Физико-химично пречистване на отпадъчни води с флотатор. Отделяне на утайки. Сепариране на утайки, нефтени продукти и др. в отпадъчните води. Пречистване на отпадъчни води от месокомбинат, месопреработване, кланици, мандри, текстилни фабрики, преработка на хартия и др. Проектиране на пречиствателни станции. Енвотех ЕООД - Проектиране на пречиствателни станции за пречистване на отпадъчни води от: Млекопреработка, Месопреработка, Пци. Пречистване на отпадъчни води от месокомбинати и месопреработка. Пречистване на отпадъчни води от птицекланици. Пречистване отпадъчни води от манда. Пречиствателна станция за мандра. Проектиране пречиствателни станции за мандри.

© 2020 Eнвотех ЕООД. cms joomla с gnu/gpl лиценз.  
ПОЛИТИКА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА БИСКВИТКИТЕ - УВЕДОМЛЕНИЕ ЗА ЗАЩИТА НА УЕБСАЙТА

КАРТА НА САЙТА