Флотатори - Физико-химично пречистване на отпадъчни води

Когато се сравняват флотационните инсталации - Флотатори с разтваряне на въздух (DAF), например с обикновени утаители, то флотаторите са високоефективни и икономични съоръжения за сепариране на неразтворени твърди вещества, и/или за сгъстяване и уплътняване на утайки, чрез тяхната флотация с помоща на действието на издигащият се поток въздух.
 
Въздухът се нагнетява във водата за получаването на наситена смес, която при освобождаването ѝ в флотаторния резервоар формира микромехурчета с размери от 20 до 50 микрона. В резултат образувалите се микромехурчета бързо увличат към повърхността частици, образувайки слой, който се отстранява с помощта на постоянно движещ се скрепер.
Флотационни инсталации - Флотатори - От Енвотех ЕООД
 
Флотаторите, които ние предлагаме, са изцяло проектирани и изработени от нас.
 
Ние сме проектирали системата, избирайки между най-добрите европейски марки и компоненти с най-високо качество. Разработили сме устройствата с всички подробности, със специално внимание и отговорност, включително и към групата за насищане с въздух ("сърцето" на системата), с грижа при монтажа на всеки детайл, окабеляването и довършителните работи, така че да имаме безопасна, сигурна и работеща машина, с най-добро съотношение между цена и качество, която еотлична инвестиция.
 
Моделите покриват широк диапазон на дебит (от 1 до 80 м3/час и повече) и са подходящи за адаптиране към всеки конкретен случай или изискване (ламелен пакет, допълнителен pH-метър, ORP контролер, селективни електроди за йонни съставки, контролер за хлор и детектор за твърди вещества). 
 
Флотаторите се използват в пречиствателни станции на мандри, месокомбинати, кланици, животновъдни ферми, консервни фабрики, преработвателни и предприятия за производство на храни, механични цехове с отпадъчни води, съдържащи масла и мазнини и нефтопродукти, рафинерии, минна индустрия, производство на целулоза и хартия, както и в много други и постигат около 30% ефективност при отстраняване на БПК5 и ХПК и над 90% от биологичните утайки, частици, мазнини и масла.
 
Всички наши флотатори са произведени за дългогодишна работа, изцяло изработени от неръждаема стомана AISI 304 по стандартно при поръчка може да се изработва и от друг материал.

Флотаторите са напълно CE сертифицирани и се доставят с упътване за експлоатация и поддръжка.

 

 

Свързани продукти:  станции за подтотовка на полиелектролит (флокулант) 

   


ОРАЗМЕРЯВАНЕ НА ФЛОТАЦИОННИТЕ ИНСТАЛАЦИИ

Флотатор тех данни 

Флотатори за сепариране на твърдата и течната фаза. Физико-химично пречистване на отпадъчни води с флотатор. Отделяне на утайки. Сепариране на утайки, нефтени продукти и др. в отпадъчните води. Пречистване на отпадъчни води от месокомбинати, месопреработване, кланици, мандри, текстилни фабрики, преработка на хартия и др. Проектиране на пречиствателни станции. Енвотех ЕООД - Проектиране на пречиствателни станции за пречистване на отпадъчни води от: Млекопреработка, Месопреработка, Производство на пиво, Производство на растителни масла, Производство на малц, Винопроизводство, Производство на нефтопродукти, Текстилна промишленост, Води замърсени с латекс и други. Пречистване на отпадъчни води от мандри. Пречстване на отпадъчни води от кланици. Пречистване на отпадъчни води от месокомбинати и месопреработка. Пречистване на отпадъчни води от птицекланици. Пречистване отпадъчни води от манда. Пречиствателна станция за мандра. Проектиране пречиствателни станции за мандри.

© 2016 Eнвотех ЕООД. cms joomla с gnu/gpl лиценз.  
ПОЛИТИКА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА БИСКВИТКИТЕ - УВЕДОМЛЕНИЕ ЗА ЗАЩИТА НА УЕБСАЙТА